Dec 14, 2010

Bahasa Omputih nie faker sikit.

Bahasa inggeris ni power bila guna untuk mencarut. Tak sedap sangat nak mencarut dalam BM. Tak sofistikated. Sebab tu kena belajar English.

dan daripada kecil aku ingat teori teori mudah yang aku faham daripada apa yang ibu ajar.

Teori Superman.

Kalau orang tu sorang sorang, dia perlukan Superman (S). Contoh, Ali walks. Tapi kalau ramai ramai, tak perlukan Superman (S) sebab dorang dah kuat. Contoh Ali and Abu walk.
dan bila ianya datang pada aku dan kau, i and u. Kita wajib konfiden kita kuat. contoh I walk. You talk. Dan macam biasa semuanya akan berubah bila situasi dan masa berubah. Kita guna walks dengan third person singular (he, she, it) dalam simple present tense.

Basic sangat benda nie. Dan lepas cuti lama, english aku sangat berterabur. Ingat lepas hari rabu nanti nak susun elok elok balik.

2 comments:

NaEl said...

sotisfikated atau sofistikated ni? hahah :D

hilmi said...

hahaha..terbalik terbalik....

bahasa melayu aku sekali rosak!